Xhamia me ngjyra (Foto)

  Përdorimi i xhamave me ngjyra është i zakonshëm në dizajnin e brendshëm të arkitekturës iraniane.Por kjo mund të duket e mahnitshme për ju për të parë atë në xhami.

  Xhamia Nasir-ol-Molk është një nga xhamitë e pakta në botë me dizajn mbresëlënës ku xhamat me ngjyra e kanë kthyer atë në një vepër arti të admirueshme.

  Fotografi e tregon si një eksperiencë të mrekullueshme vizitën në këtë xhami, transmeton Klan Kosova.

  “Ajo që e bëri më interesantë këtë koleksion fotografish ishte entuziazmi im për të eksploruar botën përmes lenteve të aparatin tim. Në një nga eksplorimet e tilla në çdo cep të qytetit tim “Shiraz”, unë u futa në këtë xhami për herë të parë” tha ai.

  Fotografi shtoi se ai akoma e sheh veten brenda kësaj xhamie.

  “Edhe tani pas kalimit të pesë viteve, në ëndrrat e mia unë ende e shoh veten time duke lundruar në dritat me ngjyra që rrjedhin në xhami nëpër dritaret e saj.

  Sa herë që unë të futem në këtë xhami, unë parashikoj një roman dhe ngjarje të reja për të sjellë në lidhje me një ëndërr të re për mua” përfundon fotografi.

  Grumbullimi i fotografive të xhamisë me ngjyra është rezultat i mbi tri viteve fotografi time në stinë të ndryshme.

  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image