10 rregullat se si duhet të sillen ata që nuk agjërojnë

Në botë ka 7 miliardë njerëz. Dhe një 22% e plotë e tyre, që i bie rreth 1.6 miliardë, po agjërojnë nga lindja e diellit deri në perëndim të diellit. Çdo ditë. Për një muaj të tërë.

Është Ramazani, muaji më i shenjtë i kalendarit mysliman. Por, çka nëse nuk jeni mysliman – vetëm duhet të jeni një person i kujdesshëm, i vëmendshëm. A ka ndonjë gjë që duhet të bëni në mënyrë që të mos hasni si të pandjeshëm ndaj miqve tuaj të agjërimit?

Por ju mund të fitoni disa pikë ndaj atyre që agjërojnë nëse ndiqni këto 10 këshilla, shkruan gazetametro.net.

1. Ju mund të hani plotësisht para atyre që agjërojnë …
Për 30 ditët e ardhshme, myslimanët në mbarë botën do të abstenojnë nga ngrënia dhe pirja gjatë orëve të ditës. Kjo nuk do të thotë që ju nuk duhet të vazhdoni ngrënien si zakonisht. (Vetëm ktheje një vesh të shurdhër në stomakun tënd të gjallë.)

2. Por mos u përpiqni të planifikoni një drekë pune…
Nëse duhet të mbash një kafe me veti në punë, duhet. Por mos u ndjeni keq nëse rrinë atje, para tyre.

3. Nuk duhet të agjërosh vetëm për të mos dëmtuar miqësinë…
Ju mund nëse doni të shihni se çfarë ndjehet. Por kjo nuk do të dëmtojë ndjenjat tona – edhe nëse jemi miqtë më të mirë.

4. Por ju mund të bashkoheni me për Iftar…..
Iftari është koha kur çdo mysliman pret me gëzim atë kohë. Kur të jetë koha e iftari ju mundeni të vini të bashkëngjiteni.

5. Ju nuk mundeni të dini kur fillon ramazani …
Ramazani nuk është si Krishtlindjet apo Falënderimet, pasi të gjithë e dinë saktësisht se kur do të bjerë. Ai kthehet përreth, sepse kalendari islam është një hënë. Kur të fillojë, varet kur hëna e re shihet. Kjo është arsyeja pse data e saktë ndryshon nga viti në vit.

6. Por ju lutemi të jeni pak fleksibil….
Si e përcaktojmë kur fillon Ramazani është definitivisht shkolla e vjetër: Duhet ta shihni fizikisht hënën (edhe pse ka aplikacione për këtë). Kjo është arsyeja pse, nëse bashkëpunëtori yt thotë, “Duke filluar nesër, a mund të filloj punën herët, që të mund të largohem më herët?” përpiquni të akomodoni.

7. Do të shkojmë edhe për kafe me ty …
Jo, nuk mund të pimë. As ujë. Por ne do të ecim me ju nëse doni të bëni një pushim.

8. Ju mundeni të mbani distancën me ta…
Ata përpiqen të mos hani ose pini për tërë ditën. Kjo është arsyeja pse ndonjëherë ju duhet qëndruar një këmbë larg prej atyre kur flasim.

9. Ju mund të thoni “Gëzuar Ramazanin” …
Nuk ka “polemikë të luftës në Krishtlindje” rreth përshëndetjes (kjo do të thotë “Gëzuar Ramazanin”). Bashkëpunëtori juaj mysliman do të vlerësojë mendueshmërinë.

10. Por ju lutem mos thoni…..
“Unë duhet të agjëroj gjithashtu, unë kam nevojë për të humbur peshë”
Ramazani nuk ka të bëjë me këtë. Plus, një nga efektet anësore të Ramazanit është mbipesha.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT